In tijden van crisis en pandemieën

zijn vitaminen en supplementen onmisbaar.

Vrijwel iedereen gaat er vanuit dat voedsel en onmisbare vitaminen en supplementen volop in de winkels liggen en er elektriciteit en gas is om ons huis te verwarmen. Helaas kunnen er situaties ontstaan waarin dit niet meer zo vanzelfsprekend is.

Onmisbare vitaminen en supplementen

Het is goed om de dagelijkse noodzakelijke producten op voorraad te hebben.

We nemen aan dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt, de wegen altijd begaanbaar zijn en dat de overheid voor iedereen die het even moeilijk heeft zal zorgen. Helaas kunnen zich situaties voordoen dat zelfs onze basisvoorzieningen om te overleven voor kortere of langere perioden niet beschikbaar zijn.

Belangrijk is dan om altijd langhoudbare voeding, water, noodzakelijke en onmisbare vitaminen, mineralen en medicijnen voor minstens 6 maanden achter de hand te hebben.

We denken niet graag aan situaties waar onze bestaande basisfaciliteiten het af laten weten.

Klik op de button om naar de pagina over noodrantsoenen te gaan.

Wat we vaak vergeten zijn de noodzakelijke en onmisbare vitaminen en voedingssupplementen.

Deze zijn extreem belangrijk, kunnen ons beschermen tegen infecties en houden ons immuunsysteem intact.

Hieronder geven wij een opsomming van de ons inziens meest belangrijke en onmisbare basis vitaminen en voedingssupplementen in tijden van crisis.

Wil je meer weten over hoe en waarom, bel dan onze therapeutenlijn Tel: +31 (0) 320 419 822, alleen op di en do van 13:30 - 16:30.


Vitamine D3, 3000 IE

SolMAG Vitamine D3 is een zeer belangrijke essentiële vitamine die werkelijk onmisbaar is om gezond te blijven. Zeker tijdens calamiteiten moet een extra suppletie genomen worden. Vitamine D3 zorgt voor een hoge opname met nauwelijks verlies via het maag darmkanaal. De basis olie van onze vitamine D3 is olijfolie.

Inhoud 100 softgels. Bij normaal gebruik 1 softgel per dag.

De meest effectieve vorm van vitamine D3.

Vitamine C poeder

SolMAG vitamine C in poedervorm. De mens kan zelf geen vitamine C aanmaken en is voor de vitamine C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding en/of voedingssupplementen. Een ernstig Vitamine C tekort kan leiden tot zeer ernstige gezondheidsproblemen (denk aan de zeelieden die in de 17e eeuw scheurbuik kregen ). Scheurbuik is een ontsteking van de aderen die dan knappen waardoor je dood kan bloeden.

Vitamine C draagt bij tot:

  • de normale werking van het immuunsysteem.
  • vermindering van vermoeidheid en moeheid.
  • bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
  • een goede conditie van bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden.

Magnesium

Himalaya Magnesium, het wondermineraal.

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor het leven. Magnesium bevordert allerlei processen in je lichaam en wordt beschouwd als één van de meest waardevolle en onmisbare mineralen. Als je een langdurig tekort hebt aan magnesium kunnen ernstige lichamelijke en psychische klachten ontstaan. In een "normale" wereld hebben de meeste mensen (70%) al een magnesiumtekort.

Door overbemesting, industrieel voedsel, verpakte groenten, schrale bodem en landbouwgif is de magnesium grotendeels uit onze voeding verdwenen. In crisis situaties wordt dit alleen maar erger, dus zorg voor een aanzienlijke voorraad magnesium wanneer je denkt dat er voedseltekorten zouden kunnen ontstaan.


Himalaya magnesium (magnesiumchloride) is de enige echte 100% natuurlijke magnesium en in principe onbeperkt houdbaar. Na opening is die zelfs nog 36 houdbaar.

Inhoud ca 5000 druppels per flesje.

Gebruik: Bij normaal gebruik ruim voldoende voor 1 personen gedurende 3-6 maanden.

Gebruik: 40 -60 druppels per dag. De beste manier om het te gebruiken is om een fles water van 1,5 liter (8 glazen) te mengen met 40-60 druppels magnesium. Daarna gedurende de dag de fles leegdrinken. Niet direct doorslikken, elke slok even door de mond spoelen dan wordt de magnesium veel beter opgenomen.


Quercetine is bij iedere vitamineshop in diverse merken verkrijgbaar.

Quercetine

Quercetine is een van de allerbelangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden en een veelbelovende, veelzijdige fytonutriënt voor de preventie en behandeling van uiteenlopende aandoeningen, waaronder hypertensie, atherosclerose, infectieziekten, diabetes(complicaties), astma, PCOS, kanker, inflammatoire darmziekten en de ziekte van Alzheimer. De hoeveelheid quercetine die nodig is voor significante gezondheidseffecten is naar schatting 10 tot 60 keer hoger dan de hoeveelheid die in voeding aanwezig is. Bij het streven naar een bepaald gezondheidseffect van quercetine is aanvullende suppletie meestal onvermijdelijk.

Gebruik 150-500 mg. per dag.


NAC 600 mg. is bij iedere vitamineshop in diverse merken verkrijgbaar.

NAC

N-acetyl-cysteïne (NAC) is een vorm van L-cysteïne. L-cysteïne is een zwavel houdend, semi-essentieel aminozuur. Glutathion komt bijna in alle cellen in een hoge concentratie voor en behoort tot de belangrijkste antioxidanten in het lichaam.

NAC ondersteunt de natuurlijke aanmaak van de stof glutathion in onze cellen. Glutathion speelt een grote rol bij de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve stress. Vandaar dat NAC wordt beschouwd als een conditioneel essentieel aminozuur. NAC ondersteunt de leverfunctie en beschermt tegen toxische effecten van uiteenlopende stoffen waaronder zware metalen, cytostatica en paracetamol

NAC kan worden ingezet bij uiteenlopende (chronische) aandoeningen waarbij oxidatieve stress en/of ontsteking een rol spelen. Gebruik 600 mg. per dag.

Melatonine 3 mg. is bij iedere vitamineshop in diverse merken verkrijgbaar.

Melatonine

Wat niet veel mensen weten is dat melatonine een zeer sterke antioxidant is. Melatonine is een hormoon (signaalstof) dat door het menselijk lichaam in de epifyse (pijnappelklier) wordt aangemaakt uit serotonine.

De productie van de stof is lichtafhankelijk en heeft grote invloed op het slaap- en waakritme. Daarnaast is melatonine een sterke antioxidant, het heeft het vermogen om het ontstaan van vrije radicalen door oxidatie te beperken.

Bij mensen met een sombere stemming (in tijden van crisis en dus vaak slaaptekorten ) kan melatonine ook uitkomst brengen omdat het de slaap bevordert zonder de bijwerkingen van een anti-depressiva.

Multivitaminen zijn bij iedere vitamineshop in diverse merken verkrijgbaar.

Multivitaminen

Veel mensen krijgen al vitamines binnen doordat ze gevarieerd en voldoende groenten en fruit eten. Het wordt anders als er tekorten aan groenten en fruit ontstaan. Dan is het lastig is om alle noodzakelijke vitaminen binnen te krijgen. Dit is ook waarom het nemen van een natuurlijke multivitamine erg aan te raden is.

Hoewel multivitaminen vaak een lage dosering hebben is het toch goed om ze in te nemen ter voorkoming van een vitaminetekort in tijden van crisis.

Multivitaminen zijn overal makkelijk verkrijgbaar.


Advies nodig bij SoLMAG vitamines en supplementen

Stel je vraag

Advies nodig?

Voor vragen over vitaminen, supplementen, magnesium en lang houdbaar noodvoedsel is onze Afdeling therapeuten telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 13:30 t/m 16:30 via het telefoonnummer + 31 (0)30 77 400 88 .

Je kunt ze ook bereiken via het contactformulier. 

Gratis verzending > €25 (NL) en > €35 (BE)

Voor 16:30 besteld is volgende werkdag in huis

Afhaalmogelijkheid in Lelystad

betaalmethodes webshop solmag

Mis geen aanbieding en blijf op de hoogte van alle informatie over onze SoLMAG producten!